Νέα

Bye-Bye success…

Η διακεκριμένη χορογράφος Λίντα Καπετανέα μιλάει σε μια συνέντευξή της για την επιτυχία και πώς να απελευθερώνεσαι από αυτή. Αναφέρει, πως εστιάζοντας στη δημιουργική διαδικασία, εξερευνά κανείς νέα πεδία της δουλειάς του, νέες ευκαιρίες. Καιρό είχα να διαβάσω ένα άρθρο και να ταυτιστώ τόσο πολύ. Γιατί αλήθεια… ποιος δεν αναζητά την επιτυχία; Σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Και γιατί εδώ να της προσδίδουμε   αρνητικό πρόσημο; Ζητάς απελευθέρωση; Κι όμως! Έχεις δίκιο!

Επαγγελματικά τουλάχιστον, ο καθένας θέτει του στόχους του και τα όριά του. Και ενώ κοιτάς τον στόχο και είναι ξεκάθαρος, μπορεί και να τον πλησιάζεις ακόμη, σε κυριεύει το άγχος. Ένας μόνιμος εχθρός. Γιατι; Γιατί έχεις ταυτίσει την επιτυχία με τον στόχο! Να πετύχω! Να πάρω αύξηση! Να βγάλω περισσότερα χρήματα! Να με εμπιστευτούν! Σε όλες αυτές τις σκέψεις, κανείς βλέπει το αποτέλεσμα που θα τον ικανοποιήσει. Όχι  το πώς θα φτάσει σε αυτό.

Άραγε απολαμβάνουμε τη διαδρομή;

Οι επαγγελματικές επιλογές του ατόμου σύμφωνα με τις ψυχοδυναμικές θεωρίες, είναι πολύ σημαντικές σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς επηρεάζουν το πώς νιώθει ένα άτομο σε σχέση με τους άλλους αλλά κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό. Το αίσθημα της επιτυχίας που μπορεί να βιώνει, συνδέεται με αυξημένα επίπεδα αυτοεκτίμησης και ευεξίας, πολύτιμα στοιχεία ψυχικής υγείας. Ένας εργαζόμενος που νιώθει καλά, που θεωρεί ότι πετυχαίνει πράγματα στη δουλειά του, που πιστεύει πως έχει ένα σημαντικό ρόλο στο εργασιακό του χώρο, διακατέχεται και από χαμηλά επίπεδα άγχους. Αν λοιπόν, συνδέσουμε την επιτυχία με μικρούς στόχους, ενταγμένους στην δημιουργική διαδικασία της ίδιας της εργασίας και όχι με το τελικό αποτέλεσμα, είναι πολύ πιο πιθανό να καλλιεργήσουμε το αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας στον εργασιακό μας χώρο.

Το ζήτημα είναι σε όλα αυτά η προσωπική μας οπτική. Κάθε ένας από μας είναι μία Καπετανέα. Μία χορογράφος που συνθέτει την δική της επαγγελματική χορογραφία. Μέσα σε αυτή, η διαδρομή αποκτά και αυτή το δικό της νόημα. Και μήπως αυτό συνεπάγεται μία γενικότερη στάση ζωής;

Το κλειδί της επιτυχίας; Απόλαυσέ το!

Διαβάστε επίσης

Καλάθι

Κλείσιμο
Κλείσιμο
Scroll To Top